Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Карта потенціалу будівництва вітрових електростанцій України, складена на основі повідомлень в пресі в 2009-2010 роках. Звичайно, це перш за все карта, яка демонструє кількість заяв щодо будівництва вітрових електростанцій в Україні, а не реальні перспективні проєкти. Інформацію про нові проєкти вітрових електростанцій, які вводять в експлуатацію в Україні дивіться на новій карті “Вітрові електростанції України. Нові проєкти“.

Території позначені на карті є орієнтовними: в окремих випадках мова йде про будівництво ВЕС поблизу певного населеного пункту, в інших – це просто регіон чи певна його частина. Крім того, встановлена потужність перспективних ВЕС також достатньо орієнтовна й може вводитися в експлуатацію поступово.

За орієнтовними підрахунками, заявлені проєкти теоретично можуть довести встановлену потужність вітрових електростанцій в Україні до 3 – 4 тисяч мегават. Це справді немало в порівнянні з нинішніми 80 чи 90… Як буде насправді? Які Ваші прогнози щодо розвитку вітрової енергетики в Україні? Пишіть у коментарях!

Пишіть також про перспективні проєкти будівництва вітрових електростанцій в Україні, якими можна доповнити карту.

One Comment

  1. Класний аналіз! Тільки в Нова-Еко якось сумно йдуть справи :(
    Коля, не хочеш долучитися до роботи над наступними “зеленими номерами”?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *