Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

За інформацією Світової асоціація вітрової енергетики, встановлена потужність вітрових електростанцій в світі в 2009 році становила трохи більше 159 ГВт й за прогнозами мала зрости до близько 200 ГВт в 2010 році.

Вітрова енергетика світу
Вітрова енергетика світу. Дані World Wind Energy Association

Прогнози справджуються. Стів Сойєр (Steve Sawyer), генеральний секретар Global Wind Energy Council, нещодавно презентував дані, відповідно до яких в 2010 році буде введено в експлуатацію вітрові електростанції загальною потужністю близько 40 ГВт.

“За нашими оцінками ринок США дещо спаде цього року внаслідок малої кількості замовлень протягом фінансової кризи. Однак, з іншого боку ми спостерігаємо помітне зростання ринку в Китаї та його стабільність в Європі,” – коментує розвиток ринку вітрової енергетики в 2010 році пан Сойєр. “Загалом, ринок вітрової енергетики продовжує зростати, значно краще переживаючи світову кризу, ніж передбачалося аналітиками”.

На підтвердження цього, нещодавно було введено в експлуатацію найбільшу морську вітрову електростанцію поблизу берегів Великобританії. Вітрова електростанція Thanet складається із 100 турбін загальною потужністю 300 МВт і є найбільшою морською вітровою електростанцією світу на даний час.

Вітрова електростанція Thanet
Вітрова електростанція Thanet

Ось як виглядає найбільша морська вітроелектростанція на відео:

Однак, морська вітрова електростанція Thanet не залишиться в лідерах на довго. У тій же Великобританії нині ведеться робота над ще двома проєктами: морська вітрова електростанція Gabbard потужністю 500 МВт та вітрова електростанція London Array потужністю 1 ГВт.

Читайте також про перспективи розвитку вітрової енергетики України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *