Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Національка комісія регулювання електроенергетики України на засіданні 16 вересня прийняла рішення про видачу ліцензій на провадження діяльності з виробництва електричної енергії ТОВ «Крайміа Солар 1» та ТОВ «Крайміа Солар 2». Саме ці компанії є операторами перших сонячних електростанцій України, які найближчим часом мають бути введені в експлуатацію в Криму. Потужність сонячних електростанцій – 1 МВт і 1,5 МВт.

Нагадаємо, розробкою проєкту будівництва першої сонячної електростанції України, яка на практиці складатиметься із 5 окремих електростанцій із окремими компаніями-операторами, займається австрійська компанія «Activ Solar GmbH», більше 50% статутного капіталу якої володіє за інформацією “Економічної правди” австрійський актив українських бізнесменів Андрія і Сергія Клюєвих SLAV Beteiligung Gmbh. Загалом компанія планує найближчим часом збудувати 5 сонячних електростанцій потужністю 1-2 МВт.

23 вересня на засіданні НКРЕ був затверджений зелений тариф для компаній ТОВ «Крайміа Солар 1» та ТОВ «Крайміа Солар 2».

До цього часу зелений тариф затверджувався для компаній, які виробляють електроенергію за допомогою вітрових електростанцій, малих гідроелектростанцій та електростанцій, що використовують біомасу в якості палива.

Читайте також: Соняні електростанції в Україні. Потенційні проєкти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *