Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Вчора на нафтовій платформі, розташованій у Мексиканській затоці поблизу Луїзіани, стався вибух. За повідомленням Берегової охорони цього разу вибух не спричинив витоку нафти та ніхто з працівників платформи не загинув, однак, представники екологічних організацій наголошують, що другий вибух на нафтовій платформі за останні пів року підкреслює величезні ризики, які несе залежність від викопних видів палива та його добування на морських платформах.

Вибух на нафтовій платформі
Працівники нафтової платформи очікують на допомогу. Фото KATC.com

Нафтогазова платформа належить компанії Mariner Energy. На ній експлуатують 7 свердловин, які, за повідомленням компанії, були закриті одразу, як розпочалася пожежа. На платформі добувається в основному природний газ і невелика кількість нафти – 1 400 бареллів на день. Ця платформа є набагато меншою та працює на значно меншій глибині, ніж платформа Deepwater Horizon, вибух якої в квітні спричинив одну з найбільших екологічних катастроф.

Читайте також про купання Барака Обами у водах Мексиканської затоки.

За матеріалами Miami Herald.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *