Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Кругосвітня автомобільна гонка із нульовими викидами, в якій беруть участь 4 команди із Південної Кореї, Швейцарії, Німеччини та Австралії,  розпочалася 16 серпня у Швейцарії.

"ZERO EMISSIONS RACE"
Старт "ZERO EMISSIONS RACE"

Метою перегонів є демонстрація діючих рішень проблем вичерпних ресурсів та зміни клімату у сфері електричних автомобілів та відновних джерел енергії. Маршрут перегонів пролягатиме через 16 країн.

"ZERO EMISSIONS RACE"
Маршрут "ZERO EMISSIONS RACE"

Автомобілі оснащені електричними двигунами. Серед вимог до автомобілів – здатність проїхати на одному заряді 250 км із середньою швидкістю 80 км/год та 500 км на добу із однією 4 годинною обідньою перервою, під час якої здійснюється заряд автомобілів.

Команди, які беруть участь у перегонах, мають також забезпечити виробництво у своїх країнах електроенергії з відновних джерел у кількості, яка буде використана їхніми автомобілями під час кругосвітньої подорожі. Електричні автомобілі, що змагатимуться за перемогу у Zero emissions race, використовують 6-9 КВт-год електроенергії на 100 км. За 30 000 кілометрів мандрівки всі авто використають близько 9 000 КВт-год електроенергії, яка буде компенсована виробництвом електроенергії сонячними батареями та вітряками у Південній Кореї, Швейцарії, Німеччині та Австралії.

"ZERO EMISSIONS RACE"
Електроенергія для "ZERO EMISSIONS RACE" вироблятиметься відновними джерелами

Україною електричні автомобілі проїдуть через міста Сколе та Броди Львівської області, Новоград-Волинський (Житомирська область), Київ та Батурин (Чернігівська область) орієнтовно 30 серпня – 1 вересня.

Координатор пробігу в Україні – Міжнародна благодійна організація «Інформаційний центр «Зелене досьє».

Пробіг підтримується Швейцарським посольством в Україні, Всесвітнім фондом природи в Україні, Міністерством закордонних справ України, Міністерством охорони навколишнього природного середовища в Україні, Національним агентством екологічних інвестицій, Всеукраїнською громадською радою з туризмів та курортів, місцевими радами та державними адміністраціями на шляху слідування.

Основна акція відбудеться в Києві 1 вересня 2010 року в День знань (з 9-ї до 11-ї ранку, біля Палацу дітей та юнацтва).

Телефон для довідок: 067 440 5937 – Катерина або 067 964 1529 Тамара, ecoweek@bg.net.ua.

Відео старту перегонів:

Більше інформації про перегони – на сайті zero-race.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *