Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

За повідомленням НАЕР, сьогодні відбулася нарада з питань реалізації Державної цільової економічної програми енергоефективності на 2010-2015 рр (далі Програма), яка проходила за участі представників обласних адміністрацій. Під час наради Голова НАЕР Микола Пашкевич заявив, що без розробки та затвердження регіональних програм з енергоефективності області не зможуть отримати фінансову допомогу з державного бюджету.

Голова НАЕР наголосив, що згідно нещодавно прийнятих змін до Програми державним бюджетом України передбачено виділення 210,5 млн.грн на реалізацію енергоефективних проєктів в регіонах. Зокрема, кошти мають бути спрямовані на санацію будівель бюджетних установ, впровадження електричного теплоакумуляційного обігріву та ряду інших технологій та проєктів. «Програма прийнята ще в березні 2010 року, відповідно до неї всі області мали розробити та затвердити свої регіональні програми, включивши туди проєкти.

Але, станом на 9 серпня в Україні прийнято лише 9 таких програм», зазначив Микола Пашкевич.

«З огляду на таку ситуацію ми будемо змушені ініціювати зміни до Програми в частині перерозподілу коштів на ті регіони, які вже мають затверджені регіональні програми та включені до них проєкти», – сказав Голова НАЕР. Також, він звернувся до учасників наради з проханням більш відповідально ставитись до якості підготовки проєктів, зазначивши, що ті, які вже подані на розгляд, практично не відповідають встановленим вимогам.

Представники обласних державних адміністрацій, в свою чергу, заявили, що у більшості регіональні програми розроблені та, наразі, на стадії відпрацювання і погодження, але затвердити їх поки неможливо через відсутність у літній період засідань сесій обласних рад.

В ході обговорення досягнуто домовленості, що до кінця серпня поточного року регіони мають представити графіки доопрацювання та затвердження регіональних програм з енергоефективності. За умови подання таких графіків, НАЕР буде перераховувати кошти до регіонів з метою своєчасного проведення тендерних закупівель та укладання відповідних договорів.

Читайте також про фінансування енергоефективних проєктів МФК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *