Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

З 2 до 6 серпня у Бонні проходитиме остання перед 16 конференцією Сторін Рамкової конвенції зі зміни клімату у Канкуні зустріч делегатів. За інформацією Німецької Хвилі, серед українських представників у Бонні присутня консультант Національного агенства екологічних інвестицій Наталя Кушко, очікують також офіційного представника агенства й Міністерства закордонних справ. Загалом в переговорах візьмуть участь близько 4500 представників урядів, бізнесових і громадських організацій та дослідницьких інститутів із близько 190 країн.

Christiana Figueres
Christiana Figueres

Виконавчий секретар РКЗЗК, пані Christiana Figueres, підкреслила, що цього року на урядах країн лежить відповідальність здійснити наступні кроки у битві зі зміною клімату – у Канкуні те, що було політично можливим, має стати політично невідворотним. Передумовою цього мають стати вагомі зрушення на переговорах у Бонні цього тижня. На зустрічі делегати мають зосередити увагу на питаннях, щодо яких можна знайти міжнародний консенсус.

За словами пані Christiana Figueres, представники урядів країн можуть досягти прогресу в п’яти ключових питаннях. По-перше, країни мають прийняти рішення щодо озвучених заяв про скорочення викидів парникових газів. Christiana Figueres нагадала, що всі розвинуті країни та 38 країн, що розвиваються, озвучили пропоновані цілі щодо скорочення викидів парникових газів до 2020 року. Ці цілі мають бути зафіксованими у спосіб, погоджений міжнародною спільнотою, та перетворитися на реальні зобов’язання зі скорочення викидів.

По-друге, уряди мають погоди механізми, які дозволять країнам, що розвиваються, протидіяти змінам клімату та адаптуватися до їх наслідків, завдяки отриманню фінансової допомоги та шляхом обмеження росту викидів парникових газів і стимулювання розвитку відновної енергетики.

По-третє, розвинуті країни мають матеріалізувати свої обіцянки щодо фінансування заходів із адаптації до зміни клімату найбільш вразливих країн. Нагадаємо, що на конференції зі зміни клімату у Копенгагені було погоджено формування кліматичного фонду, який в короткостроковому періоді складатиме 10 мільярдів доларів на рік (до 2012 року), а до 2020 року зросте до 100 мільярдів доларів на рік. Початок виділення цих коштів, країни, які розвиваються, вважають ключовим сигналом того, що розвинуті країни таки прагнуть здійснити прорив в переговорах.

По-четверте, країни хочуть  мати впевненість, що обіцянки зниження викидів парникових газів можуть на практиці бути виміряні та підтверджені у прозорий спосіб.

На останок, учасники переговорів погоджуються, що заявлені цілі мають бути закріплені у зобов’язучій до виконання формі і протягом переговорів мають випрацювати таку правову форму.

Відео прес-конференції виконавчого секретаря РКЗЗК, пані Christiana Figueres, англійською:

Читайте також про наслідки зміни клімату для України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *