Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Безпечні миючі засоби на ринку України

Приведемо приклад компаній, продукція яких є екологічно дружньою й представлена на українському ринку.

Фірма «Дакос» (Україна)

У 1999 році український вчений і винахідник Олександр Качур розробив новий пральний порошок третього покоління. Розробка здійснена на основі природного мінералу trona, має світову новизну і запатентована в 85 країнах (заявка № ЕРО 5460002, Мюнхен, Німеччина; патент на винахід WO 02/077141 AL, Женева, Швейцарія).

Сертифікація: міжнародна нагорода «ЕКО-ЗНАК», як найбільш (еталонно) екологічно безпечного прального порошку на відкритому ринку Польщі (Польський Центр випробувань та сертифікації, сертифікат № E / 13 / 01/03/138/В) у 2003 році.

Безфосфатні порошки фірми “Дакос” не викликають алергії, не подразнюють шкіру рук, не пошкоджують нігті, не подразнюють слизові оболонки органів дихання, містять запатентовану саморегулюючу систему по захисту шкіри рук.

Склад порошку:

• в порошках відсутні небезпечні для людини і природи хімічні речовини і сполуки: фосфати, солі хлору, силікати, сульфати, магній, бор, цеоліти, азот, феноли, важковиполіскувані компоненти;

• поверхнево-активні речовини містяться в наступних концентраціях: неіоногенні – п’ять видів, в сумі не більше 10%;

• основним компонентом замість фосфатів, сульфатів, сілікатів і цеолітів є сесквікарбонат натрію, аналог природного мінералу  «трона» (торгова марка “нанотрона”). Сучасна хімічна наука рекомендує використовувати трону для пом’якшення і очистки води.

Встановлено, що при попаданні залишків порошків “Дакос” в робочих концентраціях у водойми поступово зменшується “цвітіння” синьо-зелених водоростей, знижується і повністю зникає неприємний запах (болотний газ, сірководень і т.д.), вода стає прозорою, риби стають рухливішими, поступово, при зниженні температури води з +23°С до +15°С і нижче, починають розмножуватись зелені водорості (діатомні). Вони слугують кормом для гідрофауни і є індикатором чистоти води. Подальші досліди підтвердили не лише високу екологічну безпеку, але і очисну і відновлюючу функцію для водойм. Нанотрона перешкоджає розкладанню синьо-зелених водоростей (ціанових) без доступу кисню і утворенню токсичних і отруйних ціанових з’єднань.

Де можна купити в Києві?

Торгові точки “Здравушка”.
Адреса:
м. Київ, м. “Вокзальна” (перехід у бік швидкісного трамваю та універмагу “Україна”), вул. Пестеля, торговий павільйон № 148 (3 павільйон, за вул. Пестеля, 4)
Час роботи: без вихідних з 9:00 до 19:00

м. Київ, м. “Дружби Народів”, вул. Німанська, 2, 4-й під’їзд (код на дверях: 72), сходи вниз, двері праворуч (орієнтир: вивіска “Інформаційний Центр творців родових помість”)
Час роботи: Пн-Сб з 11:00 до 19:00

Миючі засоби Frosh для прання (Німеччина)

10 переваг Фрош / Frosch

1. Більш ніж 20-річний досвід розробки та виробництва екологічно чистих, безпечних засобів для чищення.
2. Green Force Formula (Формула Зеленої Сили) використання тільки натуральних активних інгредієнтів, даних самою природою. Поверхнево-активні речовини рослинного походження.
3. Підвищена безпека для шкіри за рахунок дерматологічно протестованих формул. Мінімальне використання м’яких консервантів та ретельний вибір ароматизуючих речовин або повна відмова від них.
4. Формула з високою здатністю до швидкого біологічного розщеплення, з поверхнево-активними речовинами на основі рослин.
5. Зменшення навантаження на навколишнє середовище за рахунок мінімального використання шкідливих пакувальних матеріалів і встановленого стандартами використання перероблених і придатних для переробки матеріалів.
6. Відсутність шкідливих хімікатів, наприклад, фосфату, боратів, формальдегіду, НТА, ЕДТА, галоген органічних з’єднань, ПВХ.
7. Продукція не тестується на тваринах. Увага до тваринного світу шляхом відповідальної поведінки. Frosch підтримує організації, що займаються охороною природи: Всесвітній фонд дикої природи, Товариство захисту природи NABU, Молодіжна організація товариства захисту природи NAJU та інші.
8. Сертифіковане виробництво: EMAS (Регламент ЄС по системі екологічного менеджменту та аудиту), ISO 14001 і AISE (Міжнародна асоціація миючих засобів та продуктів для догляду). Екологічно безпечне та енергозберігаюче виробництво з системою екологічного менеджменту.
9. Своя водоочисна станція, що забезпечує замкнений обіг   води на  виробництві.

Сертифікати: Экологическая маркировка Euro-Flower; DIN EN ISO 14.001; EMAS is for Ecological Management and Audit Scheme; A.I.S.E. Charter for Sustainable Cleaning Certificate of Commitment

Де можна купити?

У мережах магазинів: Metro,  Billa,  Караван,  МегаМаркет,  Космо, Таврія, Велика Кишеня, ДЦ , Фуршет, Нова Лінія.

Компанія «Невська Косметика» (Росія, Україна)

У січні 2000 року компанія «Невська Косметика» першою з усіх косметичних підприємств Росії отримала сертифікат в системі ГОСТ Р, що підтверджує відповідність її системі менеджменту якості вимогам МС ІСО 9001-1994, а в січні 2003 року пройшла ресертифікацію відповідно до вимог МС ІСО 9001 — 2000. Що це означає для кінцевого споживача? У компанії дуже строго стежать за якістю продукції, що випускається. Це забезпечується створенням особистої зацікавленості і відповідальності кожного працівника, впровадженням передових технологій, прагненням до відповідності встановленим державним стандартам.

Сучасна «Невська Косметика» має виробничі майданчики в трьох містах: Cанкт-Петербурзі, Ангарську (Іркутська область) і Вінниці (Україна) і реалізує продукцію в Росії і країнах СНД. Успіх фірми пояснюється тим, що підприємство випускає продукцію не тільки якісну, але і доступну для всіх верств населення, перевірену роками.

ТОВ «Невська Косметика» дбайливо ставиться до навколишнього середовища і на ділі дбає про її збереження. На підприємстві застосовуються системи оборотного водопостачання, введені в дію сучасні очисні споруди. Щорічно розробляється план захисту навколишнього середовища.

Де можна купити?

У таких містах: Вінниця, Хмельницький, Борщів, Бучач, Кіровоград, Кременець, Кривий Ріг, Луцьк, Миколаїв, Рівне, Світловодськ, Тернопіль, Херсон, Хмельницький.

Для зручності закупівлі користуйтеся послугами наступних Інтернет-магазинів:

• SexyGreen: http://www.sexygreen.com.ua/
У них представлена продукція компанії Дакос
• Екоблаго: http://www.ecoblago.com.ua/
тел. 8 (050) 694-50-70
8 (044) 592-95-05
У них представлена продукція компанії Дакос
• Хата Shop http://xatashop.com.ua/delivery.html
Тел. 8(044) 360-34-79, 8 (096) 404-54-79
• Щасливий дім http://www.happyhome.com.ua/
Фрош і Дакос
http://homegoods.com.ua/ – Фрош

Підготувала Анна Рубан

6 коментарів

  1. Ось. Людина, власник цієї невеличкої компанії, працює не покладаючи рук, розробляючи та розповсюджуючи безпечні пральні порошки: http://www.dakos.biz.ua
    На жаль, йому доводиться стикатися з набагато могутнішими виробниками шкідливої хімії, які вивезли застаріле обладнання та технології в Україну та продовжують через них знищувати нас. Виграти можна лише купуючи та популяризуючи цю нову продукцію.

    • користуюсь порошками компанії Дакос понад рік, намагаюсь переконати усіх своїх знайомих у доцільності їх використання. Також купую продукцію фірми Фрош.

  2. Я для себя открыла мыльные орехи. Темовая штука!
    Вместо мыла, шампуня, стирального порошка…
    И результат не сравнить!

  3. А еще недавно появился на рынке концентрированный порошок Пропрете, без фосфатов, без цеолитов. Мало того, что он экологичен, так он еще и очень хорошо стирает и экономичен.
      

    • Да, верно, называеться он “Sa8”, абсолютно екологичен, концентрован, 3 кило хватит от года до полтора и более того, с гарантией на год, можно использовать его на 50% и вернуть, и возвращают всю стоимость. Награды от ООН, тестирование независимыми експертами….
      0997027921, 0966072463

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *